انواع دکل لیفتراک

اگر تاکنون تجربه خرید و یا معامله لیفتراک را داشته باشید احتمالاً با اصطلاحاتی همچون ساید شیفتر یا سایدشیفت، دکل تک جک، دکل دو جک، دکل کانتینررو و … آشنایی دارید. اما در صورتیکه اولین بار است که برای خرید لیفتراک اقدام می‌کنید این اصطلاحات می‌تواند گمراه کننده و یا حتی ابزاری برای سودجویی افراد از شما شود. به همین جهت قصد داریم تا در ادامه اصطلاحات مربوط به دکل لیفتراک را که یکی از مهم ترین قطعات لیفتراک می‌باشد را برای شما شرح دهیم تا با داشتن اطلاعات کافی برای خرید دستگاه مورد نیاز خودتان اقدام نمائید.

دکل لیفتراک چیست؟

دکل لیفتراک یکی از مهم‌ترین قطعات تشکیل دهنده لیفتراک میباشد که وظیفه بلند کردن و جابه جایی بار در ارتفاعات مختلف را برعهده دارد. این قطعه متشکل از یک بدنه فلزی، یک یا چند جک هیدرولیک، چندین قرقره و زنجیر می‌باشد. دکل‌های لیفتراک را می‌توان از نظر تعداد جک و تعداد کشو (ارتفاع) در دسته بندی های گوناگون قرار داد.

انواع دکل لیفتراک بر اساس تعداد جک‌

دکل لیفتراک را می‌توان بر اساس تعداد جک‌ها در سه دسته ی دکل‌های تک جک، دو جک (جفت جک) و سه جک دسته بندی نمود. تفاوت اصلی میان دکل‌های تک جک و دو جک در میزان دید راننده برای حمل بار می‌باشد و قدرت آن‌ها برای حمل بار تفاوت چندانی با یکدیگر ندارد. در دکل‌های تک جک لیفتراک‌ها به دلیل قرار گرفتن جک هیدرولیکی دکل در میان دو ستون، میزان دید راننده برای حمل بار بسیار کم و محدود میباشد در صورتی که در دکل دوجک یا جفت جک، جک های هیدرولیکی در کنار ستون های دکل قرار گرفته و همین امر سبب افزایش محدوده دید راننده می‌شود.

لازم به ذکر است که اغلب دکل‌های تک جک بر روی لیفتراک‌ کارکرده و قدیمی سوار شده اند و در لیفتراک‌های نو و به روز کمتر مشاهده می‌شوند. دکل های سه جک نیز معمولا برای تناژهای بالا و برروی لیفتراک های بنادر و معادن که بار سنگین‌تری را نسبت به لیفتراک‌های کارگاهی یا شرکتی حمل می‌کنند نصب می‌شوند.

دکل لیفتراک جفت جک

چند نوع دکل لیفتراک وجود دارد؟

امروزه اپراتورهای لیفتراک معمولاً به یکی از چهار نوع مختلف دکل لیفتراک وابسته هستند. تولیدکنندگان همیشه از اصطلاحات یکنواخت برای اشاره به این اجزا استفاده نمی کنند. ممکن است یک شرکت دکل های خود را بر اساس مکانیسم های بالابر توصیف کند، در حالی که شرکت دیگر ممکن است توصیف خود را از دکل ها بر اساس تعداد قسمت های دکل انجام دهد.

1. دکل ساده (تک جک)

معمولاً این لیفتراک ها می توانند بارها را فقط در فواصل محدودی بلند کنند. به عنوان مثال، آنها ممکن است بار را به پشت کامیون حمل کنند. این نوع متداول دکل لیفتراک استاندارد از یک ریل خارجی ثابت و یک ریل داخلی کشویی با زنجیر برای بالا بردن ناخن لیفتراک استفاده می کند. حداکثر امتداد ریل های داخلی، ارتفاع بارگیری را محدود می کند.

2. دکل دوبلکس

این دکل زمانی انتخاب می شود که بارها نیاز به دو پشته داشته باشند و لیفتراک چنین بارهایی را در رک های بالا قرار نمی دهد. نمونه های کاربردی جابجایی مواد شامل عملیات متقابل بارگیری و عملیات تحویل قطعات تولیدی است. (همچنین به عنوان: دوطرفه راست یا دو مرحله ای آسانسور بالابر) شناخته می شود.

این نوع دکل دارای یک سیلندر هیدرولیک است که در مرکز مجموعه دکل قرار دارد و به بالا بردن بارها کمک می کند و باعث افزایش بار می شود در حالی که خود دکل ثابت می ماند. هنگامی که کالسکه به بالای ریل های داخلی می رسد ، دو ریل جانبی پشتیبان فرایند بلند کردن را تکمیل می کنند.

3. دکل سه کشو

این دکل های پرکاربرد اخیراً محبوب ترین شده اند. آنها بارگیری و تخلیه را در ارتفاعات بالاتر از دکل های دوبلکس فعال می کنند.

دکل Triplex با دوبلکس متفاوت است زیرا شامل دو ریل کشویی به علاوه یک ریل ثابت است: اغلب در کامیون دسترسی پیدا می شود زیرا می تواند بار بیشتری را برای رسیدن به فواصل بیشتر افزایش دهد. یک قوچ هیدرولیکی بزرگ در مرکز مجموعه دکل، بیشتر بلندکردن چنگال ها و کالسکه را انجام می دهد. سیلندرهای هیدرولیک ثانویه بخش های میانی و یک سیستم زنجیره ای را بلند می کنند که با کشیدن کامل دکل ، قسمت داخلی و کالسکه را می کشد. (اصطلاحات دیگر برای این نوع دکل: دکل مرحله سوم، دکل FSV، دکل سه گانه، سه مرحله ای قائم)

 

4. چهار کشو

همانطور که از نامش پیداست، این دکل پیچیده برای جابجایی بارها به چهار مجموعه ریل و زنجیر بستگی دارد. اپراتورهای لیفتراک معمولاً برای استفاده از این نوع دکل، که به ارتفاعات بسیار بالاتری می رسد و ممکن است دید محدودی داشته باشد، نیاز به آموزش پیشرفته دارند.

یک دکل چهارگانه می تواند آسانسور رایگان کامل را ارائه دهد زیرا عملکردی مشابه تریپلکس دارد. با این حال ، ریل ها و زنجیرهای سیلندر ثانویه هیدرولیکی آن اجازه می دهد تا امتداد بیشتری ایجاد شود. (همچنین به عنوان: دکل QFV یا دکل چهار مرحله ای شناخته می شود)

ساید شیفت لیفتراک چیست؟ (ساید شیفتر)

ساید شیفتر لیفتراک یا همان ساید شیفت لیفتراک به جک های هیدرولیکی گفته می‌شود که بر روی کفی ناخن های لیفتراک نصب شده و امکان جابجایی ناخن های لیفتراک را بدون دخالت دست و با اهرم نصب شده بر روی دستگاه فراهم می کند. به کمک این قطعه راننده می تواند بدون پیاده شدن و از طریق اهرم فاصله بین ناخن ها را با توجه به سایز پالت تنظیم نماید.

کانتینر رو بودن دکل لیفتراک به چه معناست؟

ارتفاع برخی دکل‌ها (به صورت جمع شده) به گونه‌ای است که لیفتراک به راحتی می‌تواند در داخل کانتینرها و ورودی‌هایی با ارتفاع کم تردد نماید. این نوع از دکل‌ها بیشتر برای محیط‌هایی که دارای ورودی‌هایی با ارتفاع کم هستند مورد استفاده قرار می‌گیرند.

تعداد کشوهای لیفتراک چه ارتباطی با ارتفاع آن دارد؟

هرچه تعداد کشوهای دکل لیفتراک بیشتر باشند دستگاه قادر خواهد بود تا بار را تا ارتفاع بیشتری بالا ببرد. از انواع دکل های لیفتراک بر اساس تعداد کشو می‌توان به دکلهای یک کشو، دو کشو، سه کشو و چهارکشو اشاره نمود.

لیفت یارمشاهده نوشته ها

Avatar for لیفت یار

لیفت یار با بیش از دو دهه سابقۀ فعالیت، در زمینه تعمیرات تخصصی لیفتراک برقی، دیزلی و دوگانه سوز و تعمیر انواع بالابرهای انبارداری با استفاده از متخصصین مجرب در بخش های مختلف تعمیرات لیفتراک و ماشین آلات انبارداری

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × 2 =